Alianta si organizatia reinventata

Alianta si organizatia reinventata

Suntem nu doar conectati ci si inter-conectati. Daca unii inca mai aveau indoieli astazi sunt foarte multe dovezi care atesta aceasta realitate. Asta daca mai era nevoie de dovezi, deoarece multi oamenii incept sa simta concret aceasta legatura care exista.

Incepem sa ne dam seama cat de mult ne influentam unul pe altul, cat de tare ne ”stresam ”uneori unul pe altul, cat de tari sunt legaturile dintre noi ...

Totusi,  multi inca mai privesc viata ca pe o lupta...O lupta cu competitia, o alta lupta pentru a atrage angajati si o alta lupta pentru a retine acesti angajati in companie...

O alta lupta pentru a motiva, o alta pentru a inspira...

Dar daca solutia nu este in lupta?

Pentru ca sunt voci care spun, (si unii care chiar fac) ca solutia nu este lupta.

As spune si eu: ”STOP! Ne-am luptat destul.” In lupta unul  invinge dar celalalt pierde . Unul se bucura si unul plange.

Lupta pur si simplu necesita mult efort , consuma enorm de multa energie si aduce cu ea o incarcatura energetica negativa de care este foarte greu sa scapi. Iar performanta nu creste sau creste cu eforturi foarte mari.

Mai mult, in ultima perioada apar reactii controversate legate de reguli care pana acum erau respectate sau se faceau eforturi sa fie cat mai mult respectate.

Desi uneori regulile sfarsesc prin a fi arbitrare si nedrepte, eliminarea lor completa se dovedeste imposibila si practic deschide calea abuzului. Noile organizatii au o paradigma puternica in demolarea vechilor structuri, dar sunt de multe ori neputincioase in a formula alternative practice.

Asadar a venit momentul pentru o alta abordare iar tendintele moderne se indreapta catre Alianta... Catre a fi impreuna si a ne completa unul pe altul pentru a obtine rezultate deosebite.

Sa facem astfel incat, in mod real,  1 + 1 sa faca nu 2 ci 111!

Se cauta echitate, egalitate, armonie, comunitate, cooperare si consens. Pentru cei care actioneaza din aceasta perspectiva, reatiile au mai multa valoare decat rezultatele.

Se doreste sa se formeze un nou cadru de angajare bazat pe incredere mutuala, investitie reciproca si beneficii de ambele parti. Se doreste ca meanagerii sa scoata tot ce e mai bun din talentul antreprenorial. Sa incurajeze gandirea antreprenoriala a angajatilor. Actiunile ce deriva din ea sunt competentele cele mai importante pe care companiile le solicita de la angajatii lor, iar in conditiile in care ritmul competitiv se inteteste, importanta lor creste.

M-am gandit mult in ultima perioada la aceste aspecte si mi-am dat seama ce transformare este nevoei sa facem la nivel de leadership ca sa putem construi in etapa actuala. Am dezvoltat chiar un program”Magic Leadership” in care vorbesc despre leaderul care stie sa scoata la iveala tot ce e mai bun din oamenii sai, dar si din echipa ca ansamblu. Leaderul care reuseste sa formeze si sa stimuleze gandirea antreprenoriala a oamenilor din organizatie. Care sa construiasca talente si sa le dezvaluie adevarata valoare.  Caci acesta este trendul si nu doar pe plan international ci si la noi in tara. Si este momentul sa trecem la fapte. La nivel de organizatii sunt schimbari majore si daca nu tinem pasul nu vom face fata.

Se doreste sa implementam programe de inteligenta sociala (tactici si tehnici de a investi in retelele angajatilor), se urmareste a se folosi retele de fosti angajati.

Dar ce sunt misiunile,  cum sa organizezi alianta si care este modelul de leadership care cadreaza cu aceste tendinte?

Si daca alianta si reinventarea sunt solutia, care sunt actiunile concrete care se pot face in organizatii pentru a face tranzitia?

Scopul evolutionar - organizatiile moderne evolutioniste, sunt considerate ca avand o viata proprie si un sentiment propriu al directiei in care merg. Cum facem aceasta trecere in organizatiile noastre si in stilul de leadership ?

Despre aceste aspecte vom discuta in cadrul Workshopului ”Alianta si reinventare” din cadrul Business Days Cluj 2019.

In calitate de moderator al acestei sesiuni e invit sa participi si tu. Sa iti pregatesti si cateva intrebari: speakerii nostri vor veni cu informatii valoroase, cu studii de caz si situatii concrete din experienta lor si vor raspunde si la intrebariele auditoriului.

Vino și tu la Conferințele și Workshop-urile de la Cluj Business Days 2019! Pentru a te înscrie, este necesar să achiziționezi un tichet Professional Development, care îți va permite accesul și la conferințele de la Cluj Business Days 2019, precum și la alte workshopuri, dacă vor fi de interes pentru tine. În plus, vei primi informații care te vor ajuta să îți dezvolți afacerea, acces la prezentările și recomandările oferite de aceștia și sfaturi de la peste 100 de experți în diferite domenii - antreprenoriat, management, leadership, oameni de business care au reușit cu afacerile lor. 

Vezi mai multe articole din categoria: Business Days