Platforma Instant Factoring, ajutor eficient pentru antreprenori

Platforma Instant Factoring, ajutor eficient pentru antreprenori

Politicile de fiscalitate și sistemul economic actual din România pot constitui adevărate impedimente pentru existența și dezvoltarea unei afaceri. Deși lucrurile ar trebuie să fie opuse, iar toate eforturile contextului de piață economică să vină în sprijinul antreprenorilor, realitatea zilelor noastre ne arată altceva: multă instabilitate, neîncredere, acces dificil și sub condiții restrictive la finanțare și imposibilitatea unei proiecții financiare pe termen lung.

Cum ar fi însa situația în care o afacere mică ar putea beneficia de bani lichizi atunci când are nevoie de ei și nu după săptămâni sau chiar luni bune de așteptare pentru încasarea unei facturi la scadență sau după un proces birocratic excesiv și restrictiv de accesare a unui credit bancar sau chiar după creșterea gradului de îndatorare personală a acționarilor prin autofinanțare?

Soluția există prin Instant Factoring și sunt peste 50 de companii care au apelat la ea. Platforma este la rândul ei un start-up care s-a lansat în luna aprilie a acestui an, însă în 6 luni și-a dovedit eficacitatea pentru mediul de afaceri local.

“Am procesat peste 800 de facturi având o valoare cumulată de peste 1.2 milioane de euro.  Clienții noștri vin din toate domeniile de activitate. Pentru că în România se practică termene lungi de plată la facturile emise (ce pot ajunge și la 120 de zile) este nevoie de bani lichizi în piață și în special rapid. Un IMM nu poate aștepta atât pentru că la rândul său are furnizori de plătit, taxe la stat, angajați și chiar proiecte de dezvoltare de implementat”, ne spune Elisa Rusu, CEO si cofondator Instant Factoring.

 

 

Cezar Verziu, antreprenor român care conduce de 10 de ani agenția de publicitate BTL Activ Promotion, a fost unul dintre primii clienți ai companiei: “Am început afacerea  cu câțiva clienți, a fost greu, însă cu multă ambiție și perseverență am reușit să ajung aici. În România există o tendință a termenelor de plată cât mai lungi. Beneficiind de serviciile de factoring, am reușit să gestionez mult mai bine relația cu furnizorii și angajații. Am reușit să-mi plătesc la timp și chiar mai devreme furnizorii, ceea ce a dus la îmbunătățirea relației cu ei, mi-a adus o atenție sporită din partea lor și chiar condiții mai bune de preț și calitate a serviciilor primite”. 

 

 

Cum funcționeaza platforma Instant Factoring?

Folosind tehnologia actuală din zona aplicațiilor digitale, Instant Factoring oferă companiilor acces la bani, rapid, online și simplu, la un cost fix și transparent, în momentul în care au nevoie să-i folosească.

”Ca Fintech, deținem o platformă online prin intermendiul căreia se fac toate operațiunile: te înregistrezi, îți incarci factura sau facturile,  primești un răspuns în maxim 2 ore, iar dacă răspunsul cererii este pozitiv, în maxim 24 de ore ai banii în cont. Totul se face online, în fața calculatorului sau telefonului, fără drumuri sau documente suplimentare”, completează Elisa Rusu.

 

 

Care sunt costurile finanțării prin Instant Factoring?

Costurile finanțării facturilor de către Instant Factoring sunt în medie de 3% pe lună din valoarea totală a facturii. Spre exemplu, pentru o factură cu scadența la 15 zile de la înregistrarea pe platforma Instant Factoring, costul finanțării va fi de 1,5%, dacă scadența este peste 30 de zile, costul va fi de 3%, daca scadența este peste 60 de zile, costul va fi de 6% și asa mai departe.

La acest cost, beneficiile antreprenorului sunt:

  • Rapiditatea finanțării = bani cash atunci când are nevoie de ei, prin aprobarea în două ore și virarea banilor în cont în maxim 24 de ore, totul on-line;

  • Flexibilitate = antreprenorul își alege facturile pe care dorește să le vândă și, foarte important, le finanțează pe cele mici care de obicei nu sunt acceptate de alți finanțatori;

  • Transparența = există un cost fix, unic, fără alte comisioane ascunse, clientul știe exact ce sumă din valoarea facturii va primi în cont (fără a fi oprite sume de rezervă până la încasarea facturii de la debitor),

  • Își conservă și concentrează energia în alte zone importante ale afacerii. Practic elimină complet birocrația procesului clasic de factoring: criterii de cifră de afaceri și alte financiare, garanții, documente și drumuri către întâlniri și discuții cu instituția finanțatoare.

Intră pe platforma Instant Factoring și accesează calculatorul de simulare pentru a vedea sumele ce îți pot fi finanțate în funcție de valoarea facturii și scadența. Beneficiezi de un discount de 20% din comisionul de finanțare al primei facturi.

Vezi mai multe articole din categoria: Antreprenoriat