Ce ar trebui să știi despre un serviciu de car sharing

Ce ar trebui să știi despre un serviciu de car sharing

Un oraș prietenos este un oraș în care poți să respiri. Iar asta înseamnă mai puține mașini și mai multe modalități de decongestionare a traficului. Un oraș SMART este un oraș care reușește să reducă la maximum poluarea și care are grijă de bunăstarea locuitorilor săi.

Car sharing-ul este una din modalitățile prin care cetățenii unui oraș își pot ajuta orașul în procesul de transformare într-un oraș SMART. Dacă nu ai aflat încă ce înseamnă car-sharing, iată ce trebuie să știi despre serviciul de car-sharing din România.

Car sharing este noul trend pentru orașele în dezvoltare. Ai o mașină pe care o iei de oriunde și conduci doar atât cât ai nevoie, după care o duci în zona acoperită de aria operațională a companiei. Prima companie care a adus acest serviciu în România este din Cluj și are în flota sa peste 100 de mașini.  PONY Car Sharing a împânzit Bucureștiul și Clujul de alternative benefice mediului urban, prin flota de mașini pe care o poți accesa printr-o simplă aplicație. GetPony este primul și cel mai mare serviciu de car sharing din România cu o flotă întreagă de mașini într-un singur telefon.

Care sunt lucrurile pe care ar trebui să le știi despre un serviciu de car sharing

Car sharing-ul presupune câțiva termini pe care e posibil să nu-I fi întâlnit anterior, dar pe care ar fi bine să îi știi – mai ales dacă ești interesat de acest tip de serviciu:

Aria operațională este tărâmul ce propulsează mașinile disponibile. La sfârșitul călătoriei mașina trebuie să revină în această arie, pentru a evita penalizări.

Tariful dinamic este unitatea de măsură ce acționează ca un nerv-o-metru. Dacă mașina staționează sau merge cu sub 15 km/oră, tariful scade la jumătate.

O unitate este echivalentul a 1 RON, moneda virtuală cu care pot fi achitate cursele Get PONY.

Pachetele de unități oferă posibilitatea de a achiziționa unități gratuite în avans (ex. 300 de unități = 285 RON - 5% discount; 500 unități = 450 RON - 10% discount; 1000 unități = 850 lei - 15% discount).

Rezervarea este opțiunea prin care poți rezerva un Pony doar pentru tine, timp de 30 de minute (interval în care mașina nu va fi disponibilă și pentru alți utlizatori). Dacă nu ajungi în timp util, rezervarea se anulează.

Franșiza reprezintă suma de 100 de euro pe care trebuie să o plătești în cazul unui accident. Ca o alternativă, poți plăti 25 de lei în fiecare lună pentru a evita achitarea franșizei în caz de accident.

Contul business este opțiunea ce permite emiterea automată a facturilor curselor pe firmă. Altfel spus, un buton care te scutește de pași în plus.

Contul activ se generează prin vârsta minimă de 21 de ani, crearea unui cont cu date personale și încărcarea documentelor (buletin și permis de conducere). Datele vor fi verificate de agenții Get PONY, iar apoi contul va fi activat în maximum 24h.

 

Vezi mai multe articole din categoria: Antreprenoriat