Biroul tradițional a murit. Cine vine la putere

Biroul tradițional a murit. Cine vine la putere

Colegii te văd mai mult decât copiii, soțul sau soția. La birou petreci mai mult timp decât în locurile tale preferate din casă. Știi viața secretă a fiecărei scame aterizate pe tastatură, dar poți să uiți complet că ai un cufăr cu secrete în propriul dormitor. E normal.  Matematic, petreci mai mult timp la birou decât oriunde altundeva (împărțeala zilei iese astfel pentru că e destul de puțin probabil să ai parte de 8 ore de somn ca la carte).

Uneori, e greu spre imposibil să îți aduci aminte că dincolo de pereți, de geamuri, de clădirea în care muncești e o lume întreagă care există, care pulsează, care se bucură și se distrează. Iar când zgomotul ei plin de viață răzbate până la tine, “prizonierul din birou”, sunt mari șanse de frustrare și poftă de evadare.

Nu poți să aduci toată această lume înăuntru,  dar poți să construiești la birou un univers care să alunge monotonia și stresul pe care îl aduce la pachet. Poți construi, la birou, un  univers care să stimuleze creativitatea și să hrănească bucuria de a munci în acel spațiu în care angajații își petrec cea mai mare parte din zi. Și din viață.

Dacă faci cu plăcere ceva, jumătate din treabă e făcută deja

Starea de bine este esența productivității umane. Joaca este cea mai bună hrană pentru creativitate. Marile companii știu deja că, fără a reinventa ideea de birou, n-au nicio șansă să păstreze oamenii talentați, creativi și eficienți pe care orice companie îi dorește și îi vânează.

Sediul Google din Zurich, de exemplu, are un salon de masaj pentru angajați, un acvariu și un tobogan spre cantină.

La Deloitte în Amsterdam, pe fiecare etaj există o încăpere pe care angajatorii au lăsat-o goală și le-au dat angajaților libertatea să aducă acolo orice vor ei. Sunt multe mese de tenis acolo!

Ah, iar la LinkedIn în California există o “sală de muzici” ticsită cu chitare, tobe, keyboards și echipament audio. Tot pentru angajați.

Concluzie? Viitorul biroului e o combinație de atmosferă plăcută și loc de joacă. Un loc în care să vrei să fii și să muncești, nu din care să plănuiești să evadezi.

Aceasta e și provocarea conceptului culture@work.

Culture@work. Ce este, mai exact, și cum poate fi adaptat în spațiile de birou

Culture@work este expresia înțelegerii nevoilor complexe pe care angajații moderni le au ca să fie productivi. Activitățile lor sunt tot tot mai complexe. Trebuie să fie tot mai creativi și mai flexibili în rutina lor de fiecare zi.

Sunt nenumărate studii care arată că birourile funcționale, ergonomice și cu design inspirațional stimulează imaginația, ajută la relaxare, îmbunătățesc capacitatea de concentrare. Fiecare și toate laolaltă înseamnă eficiență și productivitate mai mari.

Culture@work este un amestec de funcționalitate și design, atmosferă.

Sistemele inovatoare de mobilier office au la bază un mix între calitate, confort și senzații oferite de design.

Sunt doi pași importanți de făcut atunci când decizi să amenajezi un birou. Două alegeri de făcut: alegi “povestea”, adică designul creativ, și să alegi mobilierul adecvat.

Studio inSIGN are o experiență impresionantă în amenajarea spațiilor office, iar cele ce urmează sunt câteva exemple.

1. AgriCulture@work - cum să te simți bine la birou

În esență, Agricultura inspiră libertate, natură, câmpuri nesfârșite, vânturi și soare. Dar multe intre operațiunile pe care la face o companie - deci și angajații ei - sunt departe de libertatea de afară.

Cum aduci acest spirit în birourile unei firme agricole? Aceasta a fost provocarea pentru arhitecții inSGN.

Designerii au ales mobilier office cu toate accesoriile necesare incluse - panouri despărțitoare fonoizolante, suporturi pentru cabluri, modesty panels și mobilier de depozitare practic și ușor accesibil.

Conexiunea cu “lumea de afară” este făcută cu ajutorul tapetului cu motive vegetale.

 

2. La birou ca în vacanță. Intri pe ușă și evadezi!

 

Chiar poate fi o bucurie să mergi la serviciu, mai ales dacă sediul companiei la care lucrezi îți oferă senzația că ai scăpat de hărmălaia deseori gri din inima unui oraș agitat cum e București.

Arhitecții inSGN au gândit oaza aceasta în fiecare detaliu. Și de la primul pas pe care îl faci în sediu - adică de recepție.

Punctul de atracție este un spectaculos perete interactiv, care poate fi programat pentru a afișa imagini coordonate cu momentul zilei, cu un eveniment anume sau… cu orice altceva te poate face să te simți incredibil de bine. Să zicem, de exemplu, că ai vrea te bucuri de imaginea unei cascade. Se poate!

Pentru zona de așteptare, arhitecții de la inSIGN au ales fiecare detaliu astfel încât să nu pierzi sentimentul de evadare în natură pe care îl ai încă de la intrare.

 

3. Birourile inSIGN - o lume spectaculoasă și luminoasă la demisol

Birourile studioului inSIGN se afla la demisolul Palatului Noblesse. Un demisol nu este, prin definiție, prea prieten cu lumina. Dar s-au împrietenit prin recompartimentare și ambientare.


 
Ca să păstreze farmecul, căldura și istoria clădirii, arhitecții au amenajat birourile în stil industrial și astfel au putut pune în valoare cărămida originala de la 1881. După ce lumina au fost adusă în demisol prin recompartimentare, arhitecții au făcut loc pentru culoare. Multă culoare care să inspire, relaxeze, stimuleze..

Biblioteka

Punctul de atractie al sediului inSIGN este Biblioteka, un spațiu de neconvențional de documentare, workshop și brainstorming, dar și de recreere.

 

4. Urgent Cargus București

 

Împreună cu un proiect de design valoros, arhitecții de interior inSGN au obținut o reprezentare puternica a imaginii și identității acestei companii.

 

 

Designerii au mizat pe efectul pe care îl creează combinația dintre culorile companiei și  piesele de mobilier cu semnătură de designer.

 

 

5. Amenajare sediu de companie IT

 

IT-iștii sunt generatori de mult folclor. Este ceva ce pornește din modul special și spectaculos în care gândesc, muncesc, creează. Pentru această companie IT, echipa inSIGN a gândit un proiect modern care să răspundă celor două mari nevoi ale angajaților: de concentrare și de joacă. La computer, au confort și intimitate. Ridică ochii pe pereți, au acțiune și playground: benzi desenate.

 

 

Sala de brainstorming și de recreere este un spațiu cald, confortabil și mai mult decât prietenos: pozele de familie ale angajaților sunt de mare ajutor când, nu-i așa, petreci mai mult timp cu colegii și șefii decât cu soțul, soția și copiii.

 

Ești interesat de subiectul Culture@Work? Completează formularul de mai jos și înscrie-te la evenimentul pe această temă organizat de prietenii de la InSIGN. Vei primi și un voucher de 10% reducere la serviciile de proiectare InSIGN, cu care îți vei putea transforma spațiul de birouri într-unul în care oamenii lucrează cu plăcere și eficient.

Vezi mai multe articole din categoria: Afaceri